Het zwembad

   Afbeelding wordt geladen   

zwembad 8 x 4 meter

Kenmerken

Het verwarmd-zoutwater zwembad is open vanaf half juni tot begin september, mede afhankelijk van de zonne-energie.

Het zwembad ligt op het onderste gedeelte van het vakantie-domein. Pal op het zuiden met vrij uitzicht op het bos van Pionsat. Echt privé, geen inkijk van buren. Gescheiden van de beide locaties Le Cheval en La Vache.
Vanuit iedere locatie met eigen toegangspoort bereikbaar. Kind-veilig afgesloten en omheind met laurierhagen en muurtjes.

De verwarming van het water tot maximaal 26 graden vindt plaats door middel van een warmwaterpomp. Deze pomp haalt de warmte uit de lucht en voegt deze toe aan het water ,dat voortdurend circuleert. De inhoud van het bad is ca 46.000 liter .
Afhankelijk van de hoeveelheid zon, wordt het water per dag 2 á 3 graden warmer.

Het water heeft een zoutgehalte van ca 5 gram/liter water. Zeewater bevat ca 30 gram/liter water.
Het zwemwater wordt door een zoutelektrolyse apparaat gepompt. Dit apparaat zorgt voor het op peil houden van het zoutgehalte. Hiermede is men verzekerd van optimale water-kwaliteit vergelijkbaar met drinkwater, met een Ph gehalte van ca 7.

Géén chloor dus in uw zwemwater. Aangenamer voor uw huid en beter voor de natuur. Niets nieuws, de Romeinen deden dit al 1000-en jaren geleden.

Het zwembad is 8 x 4 meter en 1,5 meter diep. Een grote comfortabele trap van 3 meter met zitgedeelte vergemakkelijkt de entree. Rondom het zwembad een betegeld terras met ligstoelen en parasols. Tevens een badhuisje met kleedruimte, wastafel en douche.