AUVERGNE  vakantie in de PUY DE DÔME
domein Chez Tullat
vakantie tussen meren en vulkanen


Omgeving

Wandelen zonder file
De directe omgeving leent zich bij uitstek om eindeloos te kunnen wandelen. Langs ons erf loopt een erkende wandelroute die u langs de mooiste plekjes van de omgeving voert. Aan de hand van aanwezige wandelkaarten 1:25000, ontdekt u plekjes, voor velen nog verborgen.

Zo biedt de Gorges de la Sioul verrassende momenten tijdens uw wandeling, met op zijn flanken diverse schitterende uitzichten.

Zoekt u iets meer avontuur speciaal voor uw kinderen, dan kunt u het chateau Rocher gratis beklimmen. Vanuit een van de torens heeft u een adembenemend uitzicht over het dal van de Sioul.

Het hoogst gemetselde spoorwegviaduct van de wereld over het dal van de Sioul. Hierover gaat nog dagelijks het nostalgisch treintje naar Clermond Ferrand.

Onmisbaar stedenbezoek
Zoals bekend is Frankrijk beroemd om zijn middeleeuwse bouwkunst die niet geleden heeft onder het oorlogsgeweld en bovendien niet geleden heeft aan economische stadsvernieuwingen. Aan te raden zijn een bezoek aan Clermont-Ferrand met zijn Michelin museum, de kathedraal uit de 13e-14e eeuw, gebouwd met de zwarte natuurstenen uit Volvic, zijn pleinen met historische standbeelden van o.a. Vercingetorix en de gezellige winkelstraatjes die u niet mag missen

Montlucon, de oude stad ligt op een heuvel bekroond door een kasteel. In de bochtige stijle straatjes treft u uit de 15e-16e eeuw oude huizen en de Notre Dame de St.-Pierre aan. Iedere zaterdag is hier in het oude stadsdeel een ambachtelijke versmarkt.

Voor velen onder u is de stad Vichy bekend om zijn cosmetica producten, echter heeft de stad meer plaatselijke bekendheid om zijn thermaal bronnen waar men gratis kan proeven. De stad heeft een bijzonder mooi park langs de rivier de Allier.

Vakantie ontspanning alom
U bent terecht gekomen in een gebied tussen meren en vulkanen. Er bevinden zich 3 zwem-meren in uw omgeving met zandstranden en kristalhelder water. Op de rivier de Sioul met zijn stroomversnellingen kunt u kajakken en langs de oevers verkoelen.

Op de begroeide hellingen van de vulkanen kunt u onvergetelijke wandelingen maken en de durvers onder u parasailing beoefenen.

Tijdens de vakantiemaanden zijn er alom plaatselijke rommelmarkten, hier vide-de-grenier genoemd, dus zolderopruimingen.
Echt iets voor de kleine speurders onder u.

Watervallen van St. Priest Attractiepark Vulcania Golf in Neris les Bains